Çfarë është domain-i

 Çfarë është domain-i

Domain apo Domain Name përdoren në web faqe, ku ky emër zëvendëson iIP adresën e hostit / web faqes. Qe do te thote se domain name eshte nje lloje mbulese e ip adreses e cila perdoret per hapjen e web faqes, apo nderlidhjes mes hostit dhe klientit. Ka shume domain names sic jane .com, net, org etj. Çfare është domain

Është quajtur fusha e internet o Domain në internet, në Adresa IP fizika e internetit. Është ajo që vëzhgojmë pas shenjës @ në adresat e e-mail dhe pas www. në adresat e internetit.

Kryesisht, është ekuivalente me një adresë fizike në internet dhe i referohet emrit që i është dhënë një faqe në internet për ta vendosur atë në shfletuesi dhe të jesh në gjendje ta vizitosh atë, gjë që kërkon dy përbërës kryesorë; keto jane a Domain në internet dhe një server në internet. Çfare është domain

Hosting domain

Hosti eshte server i dedikuar brenda te cilit gjendet hapesira, procesori, dhe gjitha elementet tjera qe e karakterizojne nje kompjuater. Hosti apo serveri eshte me i avancuar dhe eshte i përdorur eksluzivshte per web faqe, pra brenda atij hosti gjenden nje apo shume faqe. Edhe itshqip e ka hostin / serverin e vet permes se cili funksionon.

Permes name servers, pra hosti dhe domain jane te ndyshme, së pari blenë hosting, pastaj domainin dhe e merr ip e hostit dhe e lidh me domainin. Kjo behet permes kontroll panelit te kompanis qe e keni blerë domainin apo hosting.
Mos e ngaterro DNS me name server sepse jane dy gjera krejtesisht te ndryshme. Çfare është domain

Dedicated dhe reseller

Dedicated eshte server brenda te cilit jane te hostuar / permban me qindra faqe, apo nje faqe nese ajo ka shume trafik.
Reseller eshte kategori tjeter e serverave permes se ciles leshon host a / web faqe, pra te cilat mund ti shitni. Çfare është domain

Domaini i personalizuar

Të kesh një emër të personalizuar domainin është e lezetshme. Nëse je fotograf dhe ke një emër domaini si: tiku.photography, duket vërtet shumë mirë. Të gjithë nëpër botë do të të gjejnë shumë lehtë dhe është kartëvizita më e mirë që mund të japësh. Të jep diçka për tu dalluar, dhe marka jotë është e fortë.

Domain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + ten =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.