Çfarë është domain-i

 Çfarë është domaini!?

Domain apo Domain Name përdoren në web faqe, ku ky emër zëvendëson IP adresën e hostit / web faqes. Që do të thotë se domain name është një lloj mbulese e ip adresës e cila përdoret për hapjen e web faqes. Apo ndërlidhjes mes hostit dhe klientit.

Domaini i personalizuar!

Ka shumë domain names siç janë .com, net, org etj. Çfare është domain

Është quajtur fusha e internet – Domain në internet, në Adresa IP fizika e internetit. Është ajo që vëzhgojmë pas shenjës @ në adresat e e-mail dhe pas www. në adresat e internetit.

Kryesisht, është ekuivalente me një adresë fizike në internet dhe i referohet emrit që i është dhënë një faqe në internet për ta vendosur atë në shfletuesi dhe të jesh në gjendje ta vizitosh atë. Gjë që kërkon dy përbërës kryesorë. Këto janë: Domain në internet dhe një Server në internet. Çfare është domain

Hosting domain

Hosti eshte server i dedikuar brenda te cilit gjendet hapësira, procesori. Dhe të gjithë elementët tjerë që e karakterizojnë një kompjuater. Hosti apo serveri është më i avancuar dhe është i përdorur eksluzivsht për web faqe. Pra brenda atij hosti gjenden një apo shumë faqe. Edhe ams.al e ka hostin / serverin e vet përmes se cili funksionon.

Përmes name servers, pra hosti dhe domain janë të ndyshme. Së pari blen hosting, pastaj domainin dhe e merr IP e hostit dhe e lidh me domainin. Kjo bëhet përmes kontroll panelit të kompanisë që e keni blerë domainin apo hosting.
Mos e ngaterro DNS me name server sepse janë dy gjera krejtësisht të ndryshme. Çfare është domain

Dedicated dhe reseller

Dedicated është server brenda të cilit janë të hostuar / përmban me qindra faqe, apo një faqe nëse ajo ka shumë trafik.
Reseller është kategori tjetër e serverave përmes së cilës lëshon host a / web faqe, pra te cilat mund ti shisni. Çfare është domain

Domaini i personalizuar

Të kesh një emër të personalizuar domaini është e lezetshme. Nëse je fotograf dhe ke një emër domaini si: dritani.photography, duket vërtet shumë mirë. Të gjithë nëpër botë do të të gjejnë shumë lehtë dhe është kartëvizita më e mirë që mund të japësh. Të jep diçka për tu dalluar, dhe marka jotë është e fortë.

Regjistro një domain me kosto minimale dhe përfito nga ofertat tona:

Domaini! Çfarë është!? Domaini juaj i personalizuar dhe profesional

Krijimi i një plani për domaine

Pasi të analizojmë kërkesat e organizatës tonë, hapi i parë në krijimin e një plani për domain-et është përcaktimi i domaineve që nevojiten. Pasi ne krijojmë një domain, ky i fundit nuk mund të levizet apo të riemërohet lehtësisht.
Është ‘adresa’ juaj në Internet ose ajo që njerëzit përdorin për t’ju gjetur juve në web. Çdo domain është unik dhe duhet të jetë i regjistruar.
Kjo adresë përdoret për të identifikuar një faqe të caktuar në rrjet dhe përmes të cilës përdoruesit mund të hyjnë në faqen në fjalë duke përdorur një shfletues web. Për shembull, në domainin “example.al”, “example” është emri i domainit ndërsa “al” është një pjese e përgjithshme e domainit e cila tregon përkatësinë e domainit ndaj një zone të caktuar të internetit (në këtë rast, përkatësinë ndaj zonës .com).

AMS, si agjensi e marketingut me eksperiencë mbi 10 vite në fushën e marketingut dhe teknologjisë. Ofron shërbime të ndryshme lidhur me domainet për klientët:
  1. Regjistrimi i Domaineve. AMS mund të ndihmojë klientët në zgjedhjen e emrit të domainit të përshtatshëm për faqen e tyre në internet dhe pastaj të bëjë regjistrimin e këtij domaini në një regjistrar domainesh.
  2. Menaxhimi i Domaineve. Agjencia mund të ofrojë shërbime të menaxhimit të domainit, duke përfshirë rinovimin e domainit, transferimin e domainit, dhe konfigurimin e DNS-ve për të drejtuar trafikun e domainit.
  3. Këshillimi dhe Strategjia e Domainit. Me bazë në eksperiencën e tyre në fushën e marketingut, AMS mund të ofrojë këshillim në lidhje me strategjitë e domainit. Duke ndihmuar klientët të përdorin emrat e domaineve në mënyrë efikase për të përcaktuar prezantimin dhe markën e tyre në internet.

AMS do të ofrojë këto shërbime me profesionalizëm dhe ekspertizë të thellë në fushën e marketingut dhe teknologjisë. Duke siguruar që klientët të kenë një prani të suksesshme dhe të ndikueshme në internet përmes emrave të domaineve.

Domain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 5 =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.