Gjej punë në internet. Në një moment të caktuar të jetës tonë, jemi përballur me nevojën për të kërkuar një një vend punë.

Punë në internet

Cilat janë websitet më të mira për të gjetur një punë në internet

Të gjithë ne, në një moment të caktuar të jetës tonë, jemi përballur me nevojën për të kërkuar një një vend punë.

Kjo mund të jetë një detyrë e lodhshme për ne nëse nuk dimë si të përfitojmë nga të gjitha opsionet për të gjetur punë. Gjithashtu, nëse karakteristikat tona sociale – ekonomike nuk e bëjnë të lehtë për ne qe të kemi një pozicion pune të paguar mirë.
Megjithëse, teknologjitë e reja, dhe veçanërisht interneti na jep mundësinë që të kemi një mundësi më të madhe për tu bërë sa më të dukshëm si profesionistë në sektorë të veçantë.

Interneti tani e ka rolin kryesor përsa i përket menaxhimit të proceseve të përzgjedhjes së një pune fillestare ose një pune të re.

Punë në internet, strategji të përdorura

Mënyra më e mirë për të kërkuar një punë të re është që informacionet tona t’u dërgohen njerëzve të lidhur me kompanitë që na interesojnë.

Për fat të keq, ne duhet tu kushtojmë shumë kohë krijimit të CV (Curriculum Vítae) në kompani të ndryshme ose për të gjetur ofertat e punës që na interesojnë më shumë.

Një nga strategjitë më të përdorura nga ne në dekadat e fundit është kërkimi i punës në internet. Falë internetit ne mund të zbulojmë më shpejt se cilat janë vendet e lira të punës që ofrohen dhe cilat janë kërkesat e nevojshme për këto pozicione.

Përveç kësaj, ne mund të kërkojmë edhe punësim larg vendbanimit tonë dhe të dërgojmë një numër të madh aplikimesh në një periudhë të shkurtër kohore. Duket qartë se konkurenca është gjithashtu e lartë. Por shumë prej nesh e kanë gjetur punën përmes internetit. Kështu që funksionon!

Faqet më të mira për të gjetur punë 

Cilat janë faqet e internetit më shumë të kërkuara me oferta pune të lira në dispozicion!? 

Kur bëhet fjalë për gjetjen e mundësive për oferta pune në internet, MerrJep nuk është vetëm faqja kryesore tregtare në Kosovë, Shqipëri dhe rajon, por gjithashtu ofron një kategori të veçantë për punë që ndihmon individët të gjejnë mundësi të punësimit në fusha të ndryshme brenda dhe jashtë vendit.

MerrJep ofron një platformë të besueshme për kërkuesit e punës dhe punëdhënësit

Pavarësisht nëse kërkoni pozicione pune me orar të plotë, gjysmë orari ose punë si freelancer. Kategoria e punës në MerrJep ka një gamë të gjerë të shpalljeve në industri të ndryshme, gjë e cila bën gjetjen e punës në mënyrë efikase dhe të suksesshme.

Shiko ofertat e fundit në MerrJep.

Gjej punë në internet

Vitet e fundit shumë të rinj nga Ballkani, veçanërisht Shqiptarët kanë zgjedhur si mundësi punësimi kompani të huaja. Pas pandemisë të punuarit në distancë u bë një trend i ri në mbarë botën. Të rinjtë tanë e shfrytëzuan këtë mundësi dhe shumë prej tyre punojnë online për kompani të ndryshme nga e gjithë bota. Falë zhvillimit të këtyre platformave online, tani kushdo e ka mundësinë që të punojë në distancë.

Në 2024, ka disa faqe interneti të specializuara dhe platforma të njohura për gjetjen e punës në internet.

Disa nga këto janë:

 1. LinkedIn: LinkedIn është një nga platformat më të njohura për rrjetizimin profesional dhe gjetjen e punëve. Mund të regjistroheni për llogari dhe të kërkoni oferta pune në fushën tuaj të interesit. Duke komunikuar drejtpërdrejt me punëdhënësit dhe duke përdorur shumë burime të tjera të disponueshme në platformë.
 2. Upwork: Upwork është një treg online ku punëdhënësit mund të postojnë projekte të ndryshme dhe të punësuarit të ofrojnë shërbimet e tyre për to. Në Upwork, mund të gjeni punë si freelancer në shumë fusha të ndryshme, përfshirë shkrimin. Dizajnin grafik, zhvillimin e uebit, marketingun, etj.
 3. Freelancer: Si Upwork, Freelancer ofron një platformë ku punëdhënësit mund të publikojnë projekte dhe të punësuarit mund të aplikojnë për to. Ka një gamë të gjerë të projekteve në shumë fusha të ndryshme.
 4. Fiverr: Fiverr është një treg online ku punëdhënësit mund të gjejnë profesionistë për shërbime të ndryshme. Të cilat shpesh ofrohen për një çmim të caktuar fillestar prej $5. Punëdhënësit mund të postojnë kerkesa për shërbime dhe të shohin profilin e profesionistëve që ofrojnë ato shërbime.
 5. Remote.co: Remote.co është një treg i specializuar për punë në distancë. Platforma ofron një listë të punëve të lira për të cilat punëdhënësit janë të interesuar për punëmarrës që punojnë nga larg.

Nëse jeni duke kërkuar për mënyra për të punuar online, disa opsione janë:

 1. Freelancing: Duke punuar si një freelancer, ju mund të ofroni shërbimet tuaja në fusha të ndryshme, si shkrim, dizajn grafik, zhvillim uebi, marketing online, përkthim, etj. Për klientë të ndryshëm.
 2. Shitje online: Mund të krijoni një dyqan online dhe të shisni produkte të ndryshme. Duke filluar nga produkte dixhitale, si e-libra apo programet kompjuterike, deri te produkte fizike. Të tilla si artizanati ose produkte të personalizuara.
 3. Ndërmarrje e vogël në internet: Nëse keni një ide për një biznes online, mund të filloni një ndërmarrje të vogël në internet duke përdorur platforma të tilla si Shopify për të krijuar një dyqan online.
 4. Shkrim online: Nëse jeni një shkrimtar i talentuar, mund të ofroni shërbimet tuaja të shkrimit për klientë të ndryshëm. Duke filluar nga shkrimi i artikujve, përmbajtjes së uebit, deri te përkthimet ose redaktimet.
 5. Këshilltarësi online: Nëse keni ekspertizë në një fushë të caktuar. Mund të ofroni këshillë online për klientë të interesuar në këtë fushë. Duke përdorur platforma të tilla si Skype për sesione këshillimi ose trajnimi.

Këto janë vetëm disa nga mënyrat për të punuar online në 2024. Dhe ka shumë mënyra të tjera të cilat mund të eksplorohen bazuar në aftësitë tuaja dhe interesat personale.

Më poshtë kemi listuar disa nga faqet e internetit më të mira të punësimit: 

 • Fiverr, platforma që po i shtyn të rinjtë shqiptarë drejt punës online.

Fiverr është një platformë online nga e cila mund të punësohesh dhe të fitosh të ardhura. Si fillim rregjistrohesh dhe plotëson të dhënat e tua. Vendos një përshkrim të shkurtër për aftësitë e tua. Duhet të publikosh disa nga punimet e tua për të tërhequr blerësit. Më pas vijnë edhe orderat / porositë nga klientë të ndryshëm. Bashkë me ta edhe të ardhurat. Fiverr ofron punë si Freelencer, Copy Writer, Logo maker, graphic disagner ect. 

Çfarë mund të shesim në Fiver? punë në internet

Ju mund të ofroni çdo shërbim që dëshironi për sa kohë që është i ligjshëm dhe në përputhje me kushtet e platformës. Ka mbi 200 kategori që mund të shihni.

Si të fitosh para në Fiverr, lexo më tepër!

 • Upwork, ku të rinjtë shqiptarë po fitojnë miliona lekë duke punuar online

Upwork është një platformë që lidh bizneset me profesionistë të pavarur (freelancers). Funksionon në të gjithë botën për punë dhe projekte të vogla ose afatgjata. Është një nga faqet për punë në distancë më të popullarizuara kohëve të fundit. Upwork ka mbi 18 milionë profesionistë të pavarur. 5 milionë klientë të regjistruar dhe është tregu më i madh në botë për freelancers. Çdo vit postohen tre milionë punë me vlerë $1 miliard.

Si të hapim një account në Upwork?lexo më tepër!

Kjo faqe shërben për gjetjen e vendeve të punës e cila fokusohet në tregun e punës. Lidhet me imazhin dhe reklamat, dizajnin dhe krijimin e aplikacioneve. Për shembull, profesionistët në botën e fotografisë, redaktimit të videos dhe dizajnit grafik. Mund ta konsiderojnë atë shumë të dobishme.

Kjo faqe në internet ofron punë për njerëz që synojnë një audiencë të re me pak përvojë. Qofshin ata studentë apo të sapo diplomuar. Një opsion shumë i mirë për ata që fillojnë të praktikohen në një fushë profesionale.

Një punëkërkues i specializuar në fushën e TIK. Specifikohet nga ofrimi i vendeve të punës me shumë vlerë të shtuar monetare. Përveç kësaj, këtu përdoruesi është i lirë të vendosë disa filtra dhe parametra të veçantë. Në mënyrë që një alarm të mbërrijë kur të shfaqet një ofertë që i plotëson këto karakteristika.

Tekno – punësimi është një website për kërkimin e punës e specializuar në profilet e IT dhe telekomunikacionit. Me më shumë se 450,000 profesionistë të regjistruar në IT dhe më shumë se 15,000 kompani që ofrojnë punësim e bën kete site. Një nga faqet e internetit referuese në këtë sektor.

Nëse i përkushtoheni detyrave krijuese në lidhje me teknologjitë e reja, është mirë të keni një profil në Domestika. Është një website në interneti e plotë dhe intuitive ku shumë kompani inovative rekrutojnë talente të reja. Ku thelbësore në këtë site është, nëse jeni një programues uebi, dizajner, menaxher i komunitetit, analist SEO, ilustrues.

Turijobs është një portal pune dhe trajnimi e specializuar në profilet profesionale të turizmit dhe mikpritjes. Prandaj, duke vizituar këtë site do të gjeni ofertat më të fundit të punës që lidhen me këtë sektor ose kurset pas universitare më të mira që të aftësoheni plotësisht.

Adecco është një kompani e burimeve njerëzore e cila gjendet në Zvicër, me rreth 700,000 punëtorë. Në faqen e tyre të websitit mund të gjeni ofertat më të fundit të punës.
Për më tepër, Adecco quhet Fondacioni Adecco, një organizatë jofitimprurëse e specializuar në grupe që janë më të pafavorizuarat kur bëhet fjalë për gjetjen e punës.Që mund të jenë gra ose burra mbi 45 vjeç, gra viktima të dhunës gjinore. Nëna të familjeve të mëdha, dhe atletë dhe ish-atletë.

Infoempleo.com eshte portali i dytë i punës më i vizituar në Spanjë, me më shumë se 900,000 përdorues unikë ne mbarë botën. Përveç që është një portal tradicional i kërkimit të punës Ky website në internet integron tendencat e reja të rrjetit social në tregun e punës në Internet. Infoempleo ka një blog në të cilin postohen këshillat për kërkimin e punës.

Të gjithë e dimë, kush më shumë e kush më pak që Infojobs është websiti më i suksesshëm i punësimit në territorin spanjoll.

Kjo faqe e internetit na lejon të gjejmë një punë nga kompjuteri jonë dhe gjithashtu funksionon si një aplikacion mobile. Duke bërë të mundur gjetjen e punës nga telefoni juj. Infojobs u krijua në vitin 1998 dhe nga ajo kohë ky website ka ndihmuar shumë njerëz në gjetjen e punës që ata dëshirojnë.

InternetiStil/Jetesë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.