Hapat për krijimin e një faqeje interneti

Krijimi i një faqeje interneti pa planifikimin e duhur është sikur të bëni një ndërtesë pa planimetri. Gjërat do të përfundonin në vendin e gabuar, karakteristikat dhe detajet do të devijoheshin.

Planifikimi i faqes suaj paraprak do të krijonte një udhëzim të qartë të asaj çfarë ju do të realizoni në fund. Nëse jeni një web dizajner  që punoni me klientë të ndryshëm. Atëherë ky artikull do t’ju ndihmojë të planifikoni në mënyrë të duhur një faqe interneti. Nëse jeni zotërues i faqes tuaj, atëherë ky artikull do të ju mundësojë juve që të gjeni bazat për faqen tuaj të internetit.

Strategjia e kontentit Hapat për krimin e një faqeje interneti

Zgjidhni llojin e përmbajtjes për faqen tuaj të internetit. Kontenti është në baza për çdo gjë sepse u jep informacion vizitorëve tuaj.

Përfshin:

  • Postimet dhe artikujt në blog;
  • Dokumentet e ndryshme;
  • Videot dhe animation;
  • Fotografitë, dizajnet;
  • Rrjetet sociale

Saktësoni me përpikmëri qëllimet tuajaHapat për krimin e një faqeje interneti

Kush është qëllimi i faqes suaj të internetit? Padiskutim që është shumë e rëndësishme që të identifikoni qëllimin e faqes suaj. Patjetër, ju duhet të përcaktoni edhe audiencën tuaj të synuar në të ardhmen.

Përcaktoni synimet tuaja dhe sa vizitorë prisni në muaj!? Qëllimet për faqen tuaj duhet të jenë të matshme, specifike dhe të arritshme. Përdorni si “Google Analytics”, i cili do t’ju krijojë munbdësinë që ju të monitoroni performancën dhe vizitorët në faqen tuaj.

Ju duhet një buxhet, disponojeni

Vendosni gjithmonë një buxhet për shpenzimet e tua të faqes së internetit dhe mos u kurseni në asgjë, bëjeni një investim të plotë dhe të denjë për rezultate fantastike afatgjata. Planifikoni kostot për zhvillim, web design, programim, web hosting, marketing, etj.  Zgjidhni anëtarët e ekipit bazuar në përvojën, ekspertizën dhe sksperiencën e punës së tyre.

Dizajni i faqes tuaj të internetit 

Krijoni skuadrën tuaj dhe krijoni një staf të denjë Hapat për krimin e një faqeje interneti

Ju duhet që të gjithë kirjoni mundësinë që të gjithë njerëzit në stafin tuaj ti kenë të qarta detyrat e tyre.

  • Zhvilluesi i sistemeve
  • Dizajni i webit
  • Content creator ose Copyrighter / ose redaktori
  • HTML / CSS, PHP, JS
  • Grafik dizajni

Krijoni një model demo (Test)

Një demo është në thelb versioni paraprak i faqes suaj të internetit. Me një mockup, ju nuk keni nevojë të vendosni shumë detaje në modelimin tuaj të ardhshëm. Përdorni tekste bazike për të plotësuar faqet, dhe mos harxhoni kohë për detajet. Është vetëm për t’i dhënë të gjithëve një ide se si do të duket faqja e internetit tuaj e ardhshme.

Dizajni i faqes tuaj të internetit  Hapat për krimin e një faqeje interneti

Zakonisht do të keni: “Home”, “Shërbime“, “Produktet”, “Rreth Nesh” dhe “Kontakt”, por  mund të përdorni edhe faqe që plotësojnë nevojat e biznesit tuaj në mënyrë specifike.

Filloni projektimin tuaj me përpikmëri

Ju duhet një dizajn i mirë për faqen tuaj në aspektet e përdorshmërisë ashtu dhe estetikës. Pamja ka shumë rëndësi, Imazhi është fenomenal për biznesin. Një faqe interneti e  krijuar keq dhe jo e bukur do të largojë vizitorët. Faqja duhet të ejtë user friendly (e përdorshme lehtësisht nga vizitorët).

 

Faqe Interneti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − eleven =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.