Reklamimi i kërkimit

Reklamimi i kërkimit

Reklamimi i kërkimeve, i quajtur edhe reklamimi pay-per-click (PPC), është një mënyrë për të reklamuar biznesin ose produktin tuaj drejtpërdrejt në faqet e rezultateve të motorit të kërkimit. Ku reklamuesi paguan vetëm për çdo klikim në reklamën e tyre.
Mbi të gjitha, Reklamimi online vazhdon të zhvillohet dhe formatet në dispozicion variojnë nga reklamat tekstuale të kërkimit të thjeshtë deri tek reklamat e mediave të pasura dhe madje edhe reklamat e videove. Reklamat e kërkimit përbëjnë 48% të reklamave online. Dhe më shumë se 75% e këtyre reklamave të kërkimit janë përmes Google. Google fitoi gati 25 miliardë dollarë në të ardhurat e reklamimit të kërkimit vetëm në vitin 2016.  Reklamimi i kërkimit

Pjesa e tregut të tyre pritet të arrijë mbi 80% deri në vitin 2019, me një të ardhur prej rreth 35 miliardë dollarësh (Townsend, 2017).
Reklamat në motorët e kërkimit janë të lehta për t’u vënë në dukje. Pasi që ato etiketohen qartë si reklama dhe janë të ndara nga rezultatet e kërkimit organik. Ato mund të shfaqen në krye të faqes së rezultateve, zakonisht në një kuti, ose në fund të faqes së rezultateve.

Reklamimi i kërkimeve në motorët e kërkimit bazohet në fjalë kyçe.  Reklamimi i kërkimit

Kjo do të thotë se ajo shkaktohet nga termi i kërkimit që një përdorues shkruan në motorin e kërkimit. Reklamuesit targetojnë fjalë kyçe për të cilat ata duan që faqja e tyre të shfaqet.
Për reklamuesin, bukuria e reklamave të kërkimit është që reklamat shfaqen kur klientët potencialë tashmë shprehin qëllimin. Domethënë klientët kërkojnë për një produkt ose shërbim. Kjo lejon reklamuesit të paraqesin ofertën e tyre për një klient potencial i cili tashmë është në ciklin e blerjes.

Google, me një diferencë të gjerë, është lider në fushën e reklamimit të kërkimit. Për këtë arsye, kapitulli është më shumë Google-centrik. Megjithëse parimi i njëjtë duhet të zbatohet për çdo platformë reklamimi tjetër kërkimi. Platformat e tjera të njohura janë Bing, Yahoo! dhe Baidu.

Online Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 1 =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.