Marketingu në Shqipëri

Marketingu në Shqipëri

Marketingu në Shqipëri vitet e fundit ka marrë një zhvillim të madh dhe pse duhet thënë se nuk është si në vëndet e tjera. Dikur shikonim vetëm marketingun që bëheshe në televizione të ndryshme të atyre bizneseve që ishin lider në treg. Pra kompanive kryesore ku edhe buxheti ishte më i madh. Tani ka një tjetër ritëm çdo gjë është më e thjeshtë për arsye të dixhitalizimit

Si ka evoluar marketingu në shqipëri?

Në ditët e sotme marketingu në Shqipëri është bërë më i lirë. Çdo biznes tani arrin të bëjë një marketing për produktin ose shërbimin e tij. Marketingu në Shqipëri tani më nuk ka të bëjë nëse je biznes i madh apo i vogël, nëse ke pak apo shumë punëtor. Pra ne mundemi të themi se marketingu në Shqipëri është demokratizuar.

Çfarë ndodhi që marketingu në shqipëri u bë i lirë për të gjitha bizneset?

Marketingu në Shqipëri është bërë shumë herë më i lirë por jo vetëm në vendin tonë. Në të gjitha vëndet e rajonit shohim se marketingu ka arritur majat si kurrë më parë. E gjitha kjo vjen si rezultat i dixhitalizimit. Interneti zë një pjesë të rëndësishme të ditës tonë. Tani shohim se njerëzit lundrojnë në aplikacione të ndryshme. Si: Google, Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, etj.

Si e aplikojnë bizneset e ndryshme të marketingut në Shqipëri dhe çfarë metodash ndjekin ato?

Metodat e marketingut online janë të pafundme dhe juve do t’ju duhet një specialist nëse do donit të bënit për biznesin tuaj. Por ne do ju japim një kuptim më të thjeshtë për atë që mund t’ju vlejë në biznesin tuaj.

Marketingu në rrjetet sociale

Rrjetet sociale siç e thamë dhe më lartë janë një pjesë e rëndësishme duke zënë pjesën më të madhe të ditës. Kjo gjë i bën ato një faktor të rëndësishëm. Ju duhet vetëm një strategji dhe një plan marketingu. Kjo do ju bëjë ju një faktor në industrinë tuaj dhe të jeni bindës te audienca juaj. Ju keni mundësi të pafundme për të shfrytëzuar. Duke patur parasysh të jeni sa më kreativ dhe konsistent. Marketingu në Shqipëri

 • Ju mund të përdorni opsionin advertising
 • Të shpërndani vlerë në postimet tuaja duke i treguar audiencës si të përdorin produktin tuaj
 • Të tregoni se si produkti juaj zgjidh një problem thelbësor të tyre. Kjo i bën ata klientë potencial
 • Mund të bëni disa vidjo qesharake duke e bërë audiencën tuaj të shpërndajë postimet tuaja

Influencerat

Shpesh shohim personazhet publike që dalin në ekran dhe kanë një audiencë e cila i ndjek në rrjetet sociale dhe preferohen nga një masë e madhe njerëzish. Ata bëhen një nga marketuesit më të mirë të bizneseve në vëndin tonë duke i treguar audiencës se ku mund ta kenë blerë një produkt. Ato përdorin rrjetet e tyre sociale për këtë dhe rezulton shumë e suksesshme. Shumë të tjerë tregojnë se ku kanë marrë një shërbim të caktuar si psh: rregullimin e makinës së tyre apo te cili restorant kanë ngrënë. Kjo rrit ndjeshëm emrin e biznesit tuaj duke i dhënë mundësinë për të qënë lider në treg. Marketingu në Shqipëri

Marketingu me email

Nuk është se ka shumë përdorim për sa i përket marketingut në shqipëri por është një armë e fortë për shumë kompani. Ajo konsiton në dërgimin e emaileve me qëllim marketimin e një produkti. Ju me këto fushata të emaileve që do të ndërtoni do t’ju duhet të keni një listë të emaileve të personave të cilët do t’ja dërgoni. Ku do përmendni produktin tuaj ose shërbimin dhe më tepër. Përdoret shumë nga biynese të ndryshme ku reklamojnë një ofertë që bëjnë. 

SEO ose ndryshe optimizimi i motorrit të kërkimit

Ndryshe nga shumë mënyra të tjera të marketingut kjo është ndër ato që nuk kërkon para. Duhet vetëm konsistencë dhe përkushtim. Do ju duhet një specialist në këtë drejtim i cili do ta bëjë webin tuaj në krye të çdo liste në industrinë tuaj. Qëllimi është të postohen sa më shumë artikuj në websiten tuaj dhe algoritmi i google do të shikojë se sa konsistent jeni. Google dëshiron që të vendosë në krye të motorrit të saj të kërkimit një website që ka sa më shumë bloge dhe postime. Në këtë mënyrë në rast se një përdorues shkruan një fajlë kyçe që lidhet me fushën tuaj ai do gjejë faqen tuaj të parën. Marketingu në Shqipëri

Ku mund të gjeni specialistë të marketingut në Shqipëri?

Ne jemi një agjenci marketingu e cila ofron shërbime të marketingut në më shumë se 6vite. Ne kemi mbi 300 klientë dhe eksperienca jonë në këtë fushë na bën më të mirët në treg. Ajo që ne ju ofrojmë juve nuk është thjeshtë një shërbim. Ne më shumë se sa shërbim ofrojmë suport. Ne ju bëjmë një paketë të personalizuar ku përfshihen shërbimet që juve ju duhen. Më tepër se kaq ne ju suportojmë me konsulencë të marketingut gjatë gjithë kohës. Kompania jonë ju ofron shërbimin më të mirë që mund të gjeni në Shqipëri.

Dëshironi të bëheni specialistë të marketingut në Shqipëri?

Ne ju mundësojmë gjithashtu dhe trajnime të marketingut duke ju mësuar nga eksperienca jonë. Nuk do t’ju japim vetëm një trajnim në marketing. Ne do t’ju tregojmë se si ju të vendosni në zbatim ato që neve do ju msojmë. Ju mundeni të veni në zbatim ato që mësoni në trajnimin tonë. Ne do t ju suportojmë gjatë gjithë kohës dhe në përfundim të këtij trajnimi. Është e rëndësishme për t’u thënë se do vendosni në zbatim ato që ne themi. Ju mundeni ta mësoni diçka online por implementimi i saj në realitet do të jetë akoma dhe më e vështirë. Sidomos kjo në tregun Shqiptar ku ndryshon çdo gjë nga ajo që është jashtë vendit. Marketingu në Shqipëri

Të bëheni specialist të marketingut në Shqipëri kërkon përkushtim, edukim të vazhdueshëm dhe përvojë në fushën e marketingut.

Këtu janë disa hapa të rëndësishëm për të arritur këtë qëllim:
 1. Edukimi: Filloni me një degë universitare në fushën e marketingut ose një fushë të ngjashme si biznesi, komunikimi, ose ekonomia. Përzgjidhni kurset që përfshijnë analizën e tregut, strategjitë e marketingut, dhe mediat digjitale.
 2. Praktika: Gjeni mundësi për praktikë në fushën e marketingut në kompani të ndryshme, agjenci marketingu, apo organizata jo-qeveritare. Kjo ju jep një përvojë praktike dhe njohuri të vlefshme në fushën e marketingut.
 3. Certifikime dhe trajnime shtesë: Përfundoni kursa të specializuara, seminare, ose certifikime në fushën e marketingut, si për shembull Google Analytics, Social Media Marketing, ose Digital Marketing. Këto trajnime shtesë do t’ju japin njohuri të specializuara dhe do t’ju ndihmojnë të përparoni në karrierën tuaj.
 4. Ngritja e një portofoli të punës: Krijoni një portofoli të punës që përfshin projekte të mëparshme të marketingut që keni kryer. Ky portofoli do të jetë një dëshmi e aftësive tuaja për punëdhënësit ose klientët potencialë.
 5. Ndërveprim me komunitetin e marketingut: Merrni pjesë në konferenca, workshop-e, ose grupet e interesit të përkushtuara për marketingun në Shqipëri. Kjo ju ndihmon të ndërtoni rrjetet tuaja profesionale dhe të merrni njohuri nga profesionistë të tjerë të fushës.
 6. Përditësimi i njohurive dhe aftësive: Marketingu është një fushë që ndryshon vazhdimisht. Përditësohuni me zhvillimet e reja në teknologji, trendet e tregut dhe metodat e marketingut për të qëndruar në krye të lojës.
 7. Krijojeni një identitet të markës personale: Ndërtoni një prezencë të fortë në rrjetet sociale dhe krijoni një blog ose website për të ndarë njohuritë tuaja në fushën e marketingut. Kjo ju ndihmon të bëheni një ekspert i njohur në fushën tuaj.

Duke ndjekur këto hapa dhe duke punuar vazhdimisht për të zhvilluar njohuritë dhe aftësitë tuaja, do të arrini të bëheni specialist të marketingut të suksesshëm në Shqipëri.

Online Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 1 =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.