Dizajni vizual

Dizajni vizual!

Përcaktoni dizajnin vizual

Para se përdoruesit të bashkëveprojnë me përmbajtjen tuaj të shqyrtuar me kujdes, strukturën tuaj të shkëlqyeshme të navigacionit dhe shiritin e shkëlqyeshëm të kërkimit. Përshtypja e tyre e parë vjen nga dukja e uebfaqes. Si ngjyra, grafika dhe elementet e përgjithshme të dizajnit. Ndërsa njerëzit shpenzojnë gjithnjë e më shumë kohë në ueb. Ata janë më pak tolerantë ndaj uebfaqeve që nuk duken mirë apo të besueshme. Një uebfaqe nuk është një instalim arti, por është një projekt i dizajnimit ku zbatohen bazat e dizajnit të mirë. Dizajni vizual
Përderisa shumica e ekspertizës së dizajnit vizual vjen nga dizajni grafik. Është e vlefshme për praktikuesin e PP-së të njohë parimet e mëposhtme të dizajnit vizual:

Ngjyra Dizajni vizual

Ngjyra ka një efekt të jashtëzakonshëm psikologjik te njerëzit. Bazuar në kulturën, preferencat dhe stimujt e mësuar. Njerëzit interpretojnë ngjyrat në mënyra shumë specifike dhe kjo mund të përdoret për të informuar dhe drejtuar përvojën e përdoruesit.
Gjatë zgjedhjes së ngjyrave për uebfaqen tuaj, jini të vetëdijshëm për çështjet e lexueshmërisë dhe aksesit. Përdorimi i një hapësire shumë të hapur ose të bardhë shpesh i bën faqet të duken të thjeshta dhe të lehta për t’u lexuar. Dizajni vizual

Imazhi

Zgjedhja e imazheve të përdorura në uebfaqe mund të ketë një efekt masiv në atë se si përdoruesit sillen dhe bashkëveprojnë në faqe. Ju kurrë nuk mund të jeni mjaft të sigurtë se cilat imazhe do të kenë rezultate më të mira, kështu që kjo është një fushë ku do t’ju duhet të bëni shumë testime (më shumë për këtë më poshtë).
Njerëzit kanë tendencë të tërhiqen dhe të identifikohen me fotografitë e njerëzve të tjerë. Dizajni vizual
Strategjia e përmbajtjes duhet të përfshijë një strategji të imazhit. Veçanërisht nëse faqja është e pasur me imazhe. Këndet e kamerës, përmbajtja, strategjia e markës dhe toni i pamjeve, të gjitha këto duhet të merren parasysh. Imazhet duhet të jenë gjithnjë relevante dhe të mos përdoren si mbushëse ose dekorime të pastra.

Faqe Interneti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + eight =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.