Si mund të krijoj një faqe interneti

Si mund të krijoj një faqe interneti

Ka menyra të ndryshme për të ndërtuar një faqe interneti dhe kjo varet nga njohuritë që ju keni për sa i përket gjuhëve të programimit. Mënyra më e thjeshtë për të krijuar një faqe interneti pa pasur aspak njohuri mbi gjuhët e programimit si HTML, PHP, ASP etj është të krijosh një Blog.

Çfarë është një Blog!?

Një blog (përqëndrim i termave “WEB dhe LOG”) është një faqe interneti e mirëmbajtur nga një individ që vazhdimisht publikon në të informacione të ndryshme në formën e tekstit, fotografive dhe videove.

Blogu është një nga mënyrat më të përhapura tëe ndërtimit të faqeve të internetit sot, kjo për vetë faktin se mënyra e krijimit të blogut dhe mirëmbajtja e tyre është shumë e thjeshtë dhe mund të bëhet edhe nga persona që s’kanë shumë njohuri dhe eksperiencë nga gjuhët e programimit të faqeve të internetit.

Para se të shpjegojmë se si hapet një blog,  ju duhet të dini se çfarë është Domaini dhe Hosti:

Domaini: është emri i faqes tuaj me të cilën vizitorët do ju kërkojnë në internet, si psh; ams.al, ams.eu.com ose google.com, etj.

Vetë fjala ams është domaini dhe ky domain ka një tarifë vjetore për ta patur tëndin. Pra, nëse do të blesh një domain si ams.al duhet të paguash një tarifë që shkon nga 10-20€ në vit. Disa nga faqet ku mund të blesh një domain janë: ams.al, ams.eu.com, akep.al, etj.

Nëse do të blesh një domain me prefiksin .al, si psh ams.al ka faqe të ndryshme interneti që e ofrojnë këtë shërbim siç është ams.al ose ams.eu.com!

Hosti: është vendi në internet ku do të ngarkohet faqja juaj. Host-i në vetvete është një server ose kompjuter i cili qëndron 24 orë në punë për të bërë të mundur që faqja juaj të shikohet nga të gjithë në çdo orë të ditës.

Si te ndërtoj një faqe internet!?

Për të patur një ide më të qartë hidhini një sy faqes ams.eu.com. Kjo është një faqe e ndërtuar nën platformën wordpress me host dhe domain personal. Pra, shkurt muhabetit, për të patur një faqe si ams.eu.com ju duhet te blini një host tuajin dhe një domain. Më pas të ngarkoni tek paneli i hostit një script ose platformë wordpressi (e cila është vendi ku do të menaxhoni faqen tuaj) e cila ofrohet falas, pastaj ti ngarkoni nje template falas apo të blerë në kompani të ndryshme. Nëse keni nevojë për detaje të hollesishme apo për ndihmë si të veproni hap pas hapi. Mos nguroni të na kontaktoni ne faqen tone në  facebook, AMS.AL!

Sa kushton një faqe interneti nëse e realizoj vetë?

Për të realizuar një faqe interneti dinamike të personalizuar si ams.eu.com ju duhet të paguani dy gjera: hostin dhe domainin. Nëse klikoni tek keto dy linket sipër do të gjeni edhe kostot e shërbimeve të hostit dhe domainit. Këto janë çmimet më të lira në treg që ofrojnë shërbime të plota prandaj i kam sjellur ketu. Përshembull për hostin, tek ams.al mund të ngarkoni disa domaine me madhësi transferimi të pakufizuar dhe hapësirë pakufi me vetëm një llogari hosti që shkon tek 2 euro në muaj. Pra me një account hosti mbani shumë domaine. Të cilat, mund ti bleni diku tjetër dhe ti lidhni me hostin tuaj. Një domain shkon nga 10 deri në 20 euro në vit. Si mund të krijoj një faqe interneti!

Faqe Interneti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.