Gjuhët e programimit

Gjuhët e programimit

Aftësia më e rëndësishme për të mësuar në botën e sotme është programimi. Sot, kompjuterët kanë hyrë pothuajse në çdo industri. Shume shpejt është kthyer në pajisjen më të rëndësishme në ditët e sotme.

Komunitetet e programimit dhe zhvilluesve po shfaqen me një ritëm më të shpejtë se kurrë më parë. Shumë gjuhë programimi janë lancuar dhe shumë të tjera janë përhapur me shpejtësi duke u bërë mjaft popullore. Ne ju sjellim 10 gjuhët e programimit më të mira që ju duhen patjeter në vitin 2020.

Gjuhët e programimit

Python programimit

Python padyshim kryeson listen. E njohur gjerësisht si gjuha më e mirë e programimit për tu mësuar nga fillestar. Sigurisht, Python është gjuhë programimi e shpejtë, e lehtë për t’u përdorur. Përdoret gjerësisht për të zhvilluar aplikacione në internet. Aplikacione si YouTube, Instagram, Pinterest, SurveyMonkey janë të gjitha të integruara në Python. Python ofron mbështetje me library dhe ka një komunitet shumë të madh zhvilluesish. Gjuha e programimit mund të shërbej si nje pikënisje e madhe për fillestarët. Duke folur për ata që janë në kërkim të një pune më të mirë, patjetër që duhet të mësoni Python!

Java

Java është një zgjedhje tjetër popullore për korporatat/startup-et  me të mëdha dhe ka mbetur e tillë për dekada. Kështu që, Java është përdorur gjerësisht për ndërtimin e aplikacioneve në shkallë të ndërmarrjeve. Eshtë jashtëzakonisht e qëndrueshme dhe shumë ndërmarrje të mëdha e kanë adoptuar atë. Nëse jeni duke kërkuar për një punë të bazuar në zhvillim në një organizatë të madhe, Java është gjuha që duhet të mësoni. Java përdoret gjithashtu gjerësisht në zhvillimin e aplikacioneve android. Pothuajse çdo biznes sot ka nevojë për një aplikacion Android për shkak të faktit se sot ka miliarda përdorues Android. Kjo hap një mundësi të madhe për zhvilluesit e Java duke pasur parasysh faktin se Google ka krijuar një kornizë të shkëlqyer zhvillimi Android me bazë Java – Android Studio.

C/C++

C / C ++ është ajka e programimit. Pothuajse të gjitha sistemet e nivelit të ulët si sistemet operative, skedarët, etj shkruhen në C / C ++. Nëse dëshironi të jeni një programues në nivelin e sistemit, C / C ++ është gjuha që duhet të mësoni. C ++ përdoret gjithashtu gjerësisht nga programuesit konkurrues për shkak të faktit se është jashtëzakonisht i shpejtë dhe i qëndrueshëm.

C ++ gjithashtu siguron diçka të quajtur STL – Standard Template Library. STL është një grup librarish të gatshme për përdorim për struktura të ndryshme të të dhënave, operacione aritmetike dhe algoritme. Mbështetja e librarisë dhe shpejtësia e gjuhës e bëjnë atë një zgjedhje popullore edhe në komunitetin e tregtisë me frekuencë të lartë gjithashtu.

Javascript programimit

Këto ditë, shumë aktivitete po përdorin NodeJS i cili është një mjedis i bazuar në JavaScript. Node.js lejon që zhvilluesit të përdorin JavaScript për skriptimin nga ana e serverit — duke ekzekutuar skriptet nga ana e serverit për të prodhuar përmbajtje dinamike të faqes në internet përpara se faqja të dërgohet në shfletuesin e internetit të përdoruesit. Prandaj tani me JS, ju mund të përdorni një gjuhë të vetme programimi për skriptet nga serveri dhe klienti. Nëse jeni duke kërkuar pune serioze, duhet të konsideroni seriozisht të mësoni JavaScript.

Go programming language

Go, i njohur gjithashtu si Golang, është një gjuhë programimi e krijuar nga Google. Dhe, Go siguron mbështetje të shkëlqyeshme për multithreading dhe po përdoret nga shumë kompani që mbështeten shumë në sistemet e distribucionit. Go është përdorur gjerësisht në aktivitetet në Silicon Valley. Ata që dëshirojnë të bashkohen me një startup të bazuar në Silicon Valley të specializuar në sistemet thelbësore duhet të zotërojnë Golang.

R language

Gjuha e programimit R është një nga gjuhët më të përdorura të programimit për Analizën e të Dhënave dhe Machine Learing. R siguron një framework të shkëlqyeshme dhe librari të integruara për të zhvilluar algoritme të fuqishme të mësimit të makinerive. Sigurisht,  R përdoret gjithashtu për llogaritjet statistikore të përgjithshme, si dhe për grafikat. R është adoptuar mirë nga korporatat

Swift programimit

Swift është gjuha e programimit që përdoret për të zhvilluar aplikacione iOS. Pajisjet me bazë iOS janë duke u bërë gjithnjë e më popullore. Apple iPhone, për shembull, ka kapur një pjesë të konsiderueshme të tregut dhe po i jep një konkurrencë të ashpër Androidit. Prandaj, ata që duan t’i shërbejnë këtij komuniteti mund të mësojnë programim Swift..

Php

PHP është ndër gjuhët më të njohura backend. Megjithëse PHP po përballet me një konkurrencë të ashpër nga Python dhe JavaScript, tregu ende ka nevojë për një numër të madh të zhvilluesve të PHP

C # programimit

C # është një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme të zhvilluara nga Microsoft. Pra, C # është përdorur gjerësisht për programim në backend, ndërtimin e lojërave (duke përdorur Unity), ndërtimin e aplikacioneve të telefonit celular Window dhe shumë raste të përdorimit të tjerë.

Matlab

MATLAB është një mjet i analizës statistikore që përdoret në industri të ndryshme për Analizën e të Dhënave. Dmth, MATLAB përdoret gjerësisht edhe në industrinë e Computer Vision dhe përpunimit të figurave.

Interneti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 3 =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.