SEO WebDesign - Metoda të marketingut SEO në web dizajn

SEO WebDesign

Procesi SEO WebDesign është një praktikë e optimizimit të webit tuaj në mënyrë që të rrisë audiencën dhe t’i konvertojë ata në blerës. SEO WebDesign kombinon dizenjimin e websites tuaj me optimizimin e motorit të kërkimit.

Metodat e marketingut SEO WebDesign

SEO-Search engine optimization SEO është një disiplinë e marketingut digjital. Kjo disiplinë është shumë e rëndësishme për kompaninë e cila dëshiron të përdorë strategjitë digjitale për të promovuar produktet apo shërbimet. SEO apo ndryshe optimizimi i motorëve të kërkimit është në rritje progresive përderisa ekzistojnë njerëzit dhe kompanitë të cilët do të optimizojnë faqet e tyre.

Metodat e marketingut SEO (Optimizimi për Motorët e Kërkimit) në web dizajn janë të rëndësishme. Për të siguruar që një faqe interneti të ketë një prezencë të fortë në motorët e kërkimit si Google, Bing, dhe Yahoo.

Këtu janë disa nga metodat kryesore të marketingut SEO në web dizajn:

 1. Optimizimi i përmbajtjes: Krijimi i përmbajtjes cilësore është një aspekt i rëndësishëm i optimizimit për motorët e kërkimit. Kjo përfshin shkrimin e përmbajtjes informative, të përditësuar dhe të cilësuar që përputhet me fjalët kyçe të kërkuara nga audiencat potenciale.
 2. Përdorimi i fjalëve kyçe. Identifikimi dhe përdorimi i fjalëve kyçe të rëndësishme për industri apo temën e faqes së internetit është thelbësore për të përmirësuar pozicionimin në motorët e kërkimit. Këto fjalë kyçe duhet të jenë të përfshira në përmbajtjen e faqes, në titujt, meta etiketat, dhe në URL-të e faqes.
 3. Struktura e faqes. Struktura e faqes duhet të jetë e përshtatshme për motorët e kërkimit dhe lehtësisht e kuptueshme për përdoruesit. Kjo përfshin përdorimin e etiketave të HTML-së në mënyrë që të jenë të qarta për motorët e kërkimit për përmbajtjen dhe strukturën e faqes.
 4. Optimizimi i shpejtësisë së faqes. Shpejtësia e faqes ka një ndikim të rëndësishëm në pozicionimin në motorët e kërkimit dhe në përvojën e përdoruesve. Faqet e ngadalshme mund të përkeqësojnë pozicionin në motorët e kërkimit dhe mund të ndikojnë në ndikimin e përdoruesve.
 5. Optimizimi i përvojës së përdoruesit. Ndryshimet e faqes së internetit për të përmirësuar përvojën e përdoruesve. Duke përfshirë navigimin e lehtë, dizajnin e përshtatshëm për pajisjet mobile, dhe përmbajtjen e përputhshme për audiencën. Gjithashtu mund të ndihmojnë në përmirësimin e pozicionimit në motorët e kërkimit.
 6. Link-building. Krijimi i lidhjeve të jashtme që dërgojnë në faqen e internetit është një aspekt tjetër i rëndësishëm i marketingut SEO. Lidhjet e jashtme nga faqe të tjera të internetit që drejtojnë në faqen tuaj e bëjnë atë të duket më e rëndësishme për motorët e kërkimit. Duke e rritur kështu pozicionimin në kërkime.
 1. Kodi

Web dizajnerët kanë disa opsione kur bëhet fjalë për kodin që përdorin për të dhënë elementët kryesorë të dizajnit të faqes tuaj. Duhet të bëni kujdes me faqet që zgjidhni. Si psh faqet Flash mund t’ju duken të bukura dhe të lezetshme por optimizmi i tyre në motorët e kërkimit është tepër i vështirë.

 1. Optimizimi i web-it për pajisjet mobile

Një numër në rritje i përdoruesve të internetit shfletojnë faqet në smartphone dhe pajisje të tjera celulare dhe faqja juaj duhet të jetë e aksesueshme për të gjithë ata. Kjo jo vetëm që do të ofrojë një përvojë më të mirë përdoruesi. Por do të ndihmojë gjithashtu shanset tuaja për t’u renditur mirë tani që optimizmi për celularët është një faktor renditjeje për Google. Mënyra më e mirë për ta adresuar këtë është me një profesionist. I cili e bën faqen tuaj të aksesueshme në të gjitha pajisjet dhe browser.

 1. Të jetë i lexueshëm

Një web design nuk përqëndrohet në tekstin e websites tuaj. Megjithatë është e rëndësishme që ata të zgjedhin fontet dhe madhësitë që janë të lexueshme për audiencën tuaj. Ju duhet të keni parasysh do të keni nevojë për shumë përmbajtje informative dhe të optimizuar. Është e rëndësishme që të jetë një dizajn i cili përshtatet me tekste të ndryshëm në mënyrë që të jetë edhe më e lehtë për tu optimizuar nga SEO.

 1. Emrat e skedarëve

Imazhet tuaja duhet të kenë të gjithë emra përshkrues dhe logjik të skedarëve. Edhe pse mund të kërkojë pak më shumë punë sesa thjesht t’i lëmë me emra si “IMG_0060.jpg”. Kjo gjë do t’i ndihmojë motorët e kërkimit “të shohin” imazhet tuaja. Dhe t’i vendosin ato në kontekstin e duhur dhe të qartë për audiencën.

 1. Hapësira që zë skedari në web-in tuaj

Imazhet e mëdha dhe me cilësi të lartë janë sigurisht tërheqëse vizualisht. Megjithatë projektuesi juaj duhet të përpiqet të mbajë madhësitë e skedarëve sa më të vogla të jetë e mundur. Skedarët e mëdhenj mund të ngadalësojnë kohën e ngarkimit të faqes. Nuk është një gjë e dëshirueshme për audiencën tuaj sepse ofroni një përvojë të dobët për përdoruesit. Por kjo do të sjellë dhe uljen e radhitjes tuaj në listën e motorëve të kërkimit.

 1. Alt tags

Përveç emrave të skedarëve, imazhet tuaja duhet të kenë gjithashtu alt tags të optimizuara. Këto përshkrime ndihmojnë motorët e kërkimit të përcaktojnë se çfarë po përshkruhet dhe përdoruesit mund ta lexojnë atë kur vendosin mausin mbi një imazh.

 1. Navigimi

Navigimi është një nga komponentët më të rëndësishëm të një përvoje të shkëlqyer të përdoruesit. Për shkak të kësaj duhet ta mbani të thjeshtë. Sa më lehtë të jetë për vizitorët e faqes tuaj që të gjejnë atë që ju nevojitet aq më shumë ka gjasa që ata të kthehen në klient.

Navigimi i lehtë për t’u përdorur gjithashtu ul shanset që vizitorët tuaj të hutohen dhe të largohen nga faqja juaj. Kjo gjë mund të përmirësojë renditjen tuaj.

 1. Struktura e URL-së

Secila nga faqet tuaja duhet të ketë një URL përshkruese që përshkruan përmbajtjen në faqe. Fjalët duhet të ndahen me viza (JO nënvizon), dhe mund të përfshini disa fjalë kyçe përkatëse.

URL-të me fjalë përshkruese (në krahasim me numrat dhe shkronjat e rastësishme) do të ndihmojnë motorët e kërkimit. Ata do të arrijnë të kuptojnë faqet tuaja dhe do të jenë më të aksesueshme nga vizitorët e faqes suaj.

DesignSEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.