Mënyra më profesionale për të krijuar faqe interneti, Krijo faqe online

Krijo faqe online

Mënyra më profesionale për të krijuar faqe interneti pa përdorur gjuhët e programimit

Profesionista të kësaj fushe kan krijuar programe falas pra open source që quhen CMS. Si funksionojne këto programe të mrekullueshme? Edhe këtu kemi dy mënyra njëra pak më vështirë dhe tjetra krejtësisht e thjeshtë. Sapo ishin krijuar u përdoreshin mënyra më të vështira, që mund ta përdorni akoma por nuk është e keshillueshme, Shkoni tek faqja ku ju adresojnë linqet shkarkoni programin pastaj e ngarkoni në host , bëni konfigurimin duke krijuar database sepse është e domosdoshme. Ndërsa mënyra më e thjeshtë është të shkoni tek hosti dhe më një klikim instalohet CMS që ju dëshironi dhe automatikisht krijohet dhe database.Krijo faqe online

Cms janë vërtet të pafund por më të përdorurit në bote janë këto që po ju them më poshtë dhe janë falas: Krijo faqe online

  • Blogger, është piataforma e gjigantit Google. Me këtë piataformë keni mundësinë të krijoni blogje falas me emrin.blogspot.com. Ndërsa në qoftë se dëshironi një blog pik com apo pik net mund të lidhni domainin dhe hostin sigurisht duke i paguar, mos u mundoni të krijoni faqe statike me këtë piataforme sepse është e posacme vetëm per blogje.
  • WordPress, mundësohet në gjuhën eprgramimit PHP, është programi më i përdorur në bote. Krijo faqe online

Me këtë cms janë krijuar rreth 65 milion faqe interneti, madje 81% e faqeve internetit Shqipetare apo gazetave online. Janë të krijuara me këtë program. Wordpres u krijua në vitin 2003 nga Matt Mullenweg kur aij ishte në moshën 27 vjeçare. Çuditërisht edhe ky person i famshëm i botës së internetit është Amerikan. Me wordpress në fillim mund të krijoje vetëm blogje, thjeshtësija e tij ekstreme bëri që ta përdorin një numer i madh përdoruesish. Duke krijuar shtojca të shumta dhe agjornime, në të njëjtën kohë duke mbajtur thjeshtësin e tij. U bë një gjigand ku mund të krijoni jo vetëm blogje por të gjita tipet e website.Krijo faqe online

  • Deri para pak viteve ky ishte mbreti i cms, është shumë i mire për të krijuar faqe dinamike. Shumë elastik dhe i përshtatet të gjitha nevojave duke instaluar shtojcat e të gjitha llojeve. Joomla vazhdon të ketë shumë përdoruesa, por me ardhjen e wordpress ka bërë që një pjesë të largohen nga ajo. Pjesa tjetër madje as që nuk lodhet ta mësojë këtë program sepse është me i vështirë se i pari.Krijo faqe online
  • Drupal, është më i vështirë të përdoret por me këtë cms mund të bëhën faqe të komplikuara. Ku mund të bëhet krahasimi i produkteve që kemi vënë brenda faqes. Si përshembull forcat e dy ose më shumë aparateve fotografikre apo automjeteve ose diqka tjetër.
  • Magento. Me të gjithë CMS mund të krijojmë dyqane online duke përdorur shtojca të posacme por Magento është numri një për krijimin e dyqaneve online pra në internet.

Faqe Interneti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.