Kërkoni

Domain-in tuaj të preferuar tani...

Krijoni identitetin tuaj në internet dhe regjistroni domaine të ndryshme!

Me ne ju mund të regjistroni domainin e dëshiruar deri në 4.00 €/vit për të gjithë domainet me prapashtesa të ndryshme, duke filluar nga .com dhe duke vazhduar më tej me .me, .mk, .eu, .net, .org, .us, .uk, .info, .co.uk,…etj. AL Domain

Gjithashtu, përveç çmimeve standarte që ne ofrojmë mund të përfitoni ulje progresive nëse porosisni domainin tuaj për periudha sa më të gjata kohore (në vite). AL Domain

Tabela e mëposhtme specifikon çmimet për domainet më të kërkuara në treg, jo vetëm kaq, ky proces vjen për ju falas nëse do të porosisni Paketa Hosting SSD 1 vjeçare, 2 dhe 3 vjeçare. Për më tepër ju mund të përfitoni domainin tuaj falas (free) për gjithë jetën nëse porosisni një nga paketat tona të hostit, ku specifikohen detajet sesi mund të përfitoni këtë ofertë.

Për më tepër klikoni këtu:

Çdo domain përfshin falas:

Free Whois ID Protection

Easily Nameserver Change

Free DNS Management

Email Forwarding

URL Forwarding

DOMAIN1 YEAR5 YEARS10 YEARSRENEWTRANSFERWHOIS PRIVACYFreeORDER
.com€ 10.00€ 45.00€ 85.00€ 10.00€ 10.00€ 00.00Buy Now
.info€ 10.80€ 52.00€95.00€ 10.80€ 10.80€ 08.08Buy Now
.eu€ 5.50€ 25.00€ 50.00€ 5.50€ 5.50€ 08.08Buy Now
.me€ 11.99€ 52.50€ 98.89€ 11.99€ 11.99€ 00.00Buy Now
.org€ 11.99€ 57.50€ 102.00€ 11.99€ 11.99€ 08.08Buy Now
.us€ 10.00€ 50.00€ 99.00€ 10.00€ 10.00€ 08.08Buy Now
.uk€ 10.00€ 50.00€ 99.00€ 10.00€ 10.00€ 08.08Buy Now
.biz€ 4.20€ 29.40€ 42.00€ 4.20€ 4.20€ 00.00Buy Now
.bz€ 31.80€ 151.50€ 289.90€ 31.80€ 31.80€ 00.00Buy Now
.mk€ 19.99€ 99.95€ 199.90€ 19.99€ 19.99€ 00.00Buy Now

Një domain name është një emër që ju mund të përdorni për të përcaktuar praninë tuaj unike në internet – për shembull: ams.al. Në të njëjtën mënyrë që adresa juaj postare mundëson kedo në botë për të dërguar një letër në shtëpinë tuaj ose në zyrë. Emri juaj domain është një mënyrë me të cilën njerëzit mund të gjejnë faqen tuaj të internetit apo email-in dhe /se kuti postare, në qoftë se ju e zotëroni një të tillë.

Add-on Domain është një domain i plotë funksional që do të shfrytëzojë një folder në faqet kryesore ftp. Ju nuk mund të krijoni një addon domain nëqoftë se dns juaj nuk i është shtuar serverit ende. Tek ne, kjo është automatike dhe funksionale! Vihet re që kur krijohet një addon domain, janë tre hapësira që cPaneli kërkon: 1. "New Domain Name" vendosni newdomain.com dhe jo www tek emri! 2. "Username/directory/subdomain Name:" Ky do të jetë folderi i ri ku cPaneli krijohet në llogaritë tuaja ftp kryesore. Sigurohuni që emri që ju i vini, nuk i përket një folderi. Shembull; Le ta zëmë se ju doni t'ia vini userneimin lokris. Ju nuk mund të keni një follder në llogarinë tuaj që emërohet lokris, por në qoftë se ju keni një të tillë dhe këmbëngulni të krijoni uzerneimin lokris për addon domain, do të krijoni një rrëmujë që s'ka mundësi që ti gjindet filli! 3. "Fjalëkalimi:" vini një të tillë si ta dëshironi (të fuqishëm). Përfundimisht, ai është një domain name i plotë dhe funksional. Ai quhet subdomain megjithëse në të vërtetë ai është një addon domain dhe do funksionojë si një domain.

Sigurisht që PO! Përderisa domaini regjistrohet nën emrin dhe të dhënat tuaja personale apo të biznesit tuaj, atëherë ju jeni pronarë të domainit deri në momentin kur të ketë kaluar të paktën 30 ditë pas momentit që ai të ketë skaduar. Në këtë logjikë ju mund të bëni çfarë të doni me domainin, mund ta transferoni apo ta shisni! Asnjë pengesë nuk ekziston për transferimin dhe zhvendosjen e domainit tuaj në një host të ri, përveç detajeve teknike që lidhen me sigurinë dhe pronësinë e tij!

Menjëherë pasi të keni realizuar pagesën dhe pas verifikimit të saj në mënyrë automatike për pak minuta, sistemi është i konfiguruar që ta krijojë serverin automatikisht për ju. Gjithçka që duhet të bëni është që të kontrolloni e-mailin tuaj dhe të ndiqni udhëzimet, të merrni detajet dhe të filloni punën! Shkurtimisht, ju duhet të përqëndroheni në këto shërbime; Your domain , Web Hosting, Ndërtimi dhe mirëmbajtja e Faqes, Programim dhe dizajn, çertifikata SSL, etj!

Në momentin kur ju shtypni www.ams.al, lind pyetja; si mundet kompjuteri të gjejë këtë pikërisht këtë faqe? Në fakt kompjuteri “pyet“ serverat DNS. Serverat DNS i tregojnë përdoruesve se ku mund të kërkojnë një faqe interneti. Ky veprim është realisht shumë më i komplikuar se kaq. Por kjo përmbledh rreth 85 % të funksioneve të tyre themelore. Një Name Server është thjesht një kompjuter, ai është gjithmonë i kyçur në internet. Ai përkthen IP adresat në emër më të lexueshëm për ne, d.m.th na lejon që në vend të numrave pa kuptim si https://148.163.126.71 të shkruajmë thjesht fare ams.al. Kur të regjistroni një domain emër për webfaqen tuaj do ju duhen dy nameserver, në bazë të tyre përcaktoni se ku do drejtohet webfaqja juaj. Sigurisht kjo mundësohet automatikisht nga sistemi ynë në momentin kur të keni porositur paketën tuaj të hostit!

Subdomainet janë zgjatime të domainit kryesor. Për shembull, tek faqja kryesore ofris.al, mund të aksesohet nëpërmjet ofris.al, kurse versioni i faqes në italisht mund të aksesohet nëpërmjet it.ofris.al. Në këtë rast, it është një subdomain.

(Parked Domain), Parkimi i domaineve mundëson (kundrejt një pagese të vogël ose pa pagesë si në rastin tonë ku mjafton të keni një llogari hosti tek ne dhe të mund të parkoni domaine sa të doni), të rezervohet një domain i veçantë për përdorim të mëvonshëm dhe shfaqjen e një faqeje të njohur si “under construction” (në ndërtim). Ju mund të regjistroni një domain dhe të mos e parkoni asgjëkundi por në këtë mënyrë siti juaj do të jetë i paaksesueshëm deri në momentin që do të keni një web host.

Qe te publikohet materiali jone, pra faqja web, duhet te hidhnim te gjithe skedaret ne web server, pra ne kompjuterin tone Server. kalimi do te beheshe me protokollin FTP. Qe audienca te kete mundesi te lexoje permbajtjen e faqes tuaj, i duhet nje adrese ne web ku te kene mundesine te navigojne. Eshte shume e rendesishme qe kjo te kuptohet. Meqe ne i kemi tashme materialet ne Web Server, pra ne kompjuterin tone Server, automatikisht ky server do te kete nje adrese IP, sic cdo makine kompjuterike ne internet. Kjo adrese IP eshte konvertuar ne fjale dhe numra te kuptueshem nga lexuesi dhe quhet DOMAIN. E gjithe hapsira e memorjes e lejuar nga ky web server, quhet HOST. Hedhja e informacionit ne Host per tu lexuar quhet Website Hosting. Domain-i ka formen “emrikompanise.niveli“, nje shembull konkret eshte “google.com”. Nje domain mund te prezantoje shume adresa te tjera IP ose Domaine te tjere. Per shembull, microsoft.com, prezanton shume kompani te tjera qe lidhen me aktivitetin e Microsoftit. Mbrapashtesa “.niveli”, quhet Top Level Domain (TLD), nuk eshte vetem per te shprehur tipin e nivelit qe perfaqeson, por ndihmon adresen IP qe te jete e sakte, sepse mban pergjegjesine per Domain Name System (DNS). Tipet e niveleve (TLD) jane te limituar si domaine: gov – Perdoret per te treguar qe jane faqe per Administraten Shterore (Government) edu – Tregon nivele edukimi apo Trajnimesh. (Education) org – Perfaqeson organizata joftimim prurese (Organization) mil – Niveli ushtarak i perdorimit te faqeve web (Military) com – Biznese private me tregti fitimprurese (Commercial) net – Organizata me rrjet te perbashket (Network)

Chat with us
Need help!
Greetings, I am here to help you with any Questions you have regarding our services.